Program na červen

20.05.2013 13:37

 

Výstava – Náš svět.
Výstava fotografií Nikoly Matouškové, Davida Orsága a Denisy Hradilové, tří mladých studentů ostravské SŠ služeb a podnikání, obor fotograf. 

1.6. (sobota)               15:00              0,- Kč
Deskové hrytradiční i moderní hry pro všechny věkové kategorie.
Activity, Bang!, Svět – otázky a odpovědi, Vikingové, Doom, Warcraft, Shogun, Memoir 44, Tide of Iron, Magic: The Gathering TCG a další desítky her.

1.6. (sobota)               20:00              50,- Kč
Duchovní poselství Himálajemeditace, přednáška, promítání.
Program, který nabízíme, se týká cestování po Indii, respektive indické Himálaji v oblasti Garhwal, kde pramení a kudy protéká řeka Ganga. Naše prezentace se sestává z audiovizuální projekce, povídání a besedy. Promítáme vlastní originální fotky, krátká videa, hovoříme o přírodě Himálaje (hory, řeky, fauna a flóra), historii, kultuře, tradici, duchovním odkazu a lidech tohoto místa. Dále popisujeme naši vlastní cestu - proč jsme ji podstoupili, co jsme na ní zažili, co nám to dalo a proč ji chceme sdílet s veřejností.

2.6. (neděle)               7:45                0,- Kč
Čajovýlet do Vsetínských vrchůpřírodní expedice.
Sraz na autobusovém nádraží 7:45 na stanovišti 6, odjezd 7:55 autobusem do Mořkova a dále vlakem přes Valmez do Vsetína. Pohodová půldenní procházka (prudký nástup, pak už jen rovně či z kopce dolů) Vsetín-Janišovský vrch-Chléviska-Hošťálková (15 km). Oheň a lesní čaj. Návrat 16:02 nebo 19:55 dle nálady a tempa.

4.6. (úterý)                 18:00              0,- Kč
Magic: The Gatheringklub hráčů MTG TCG.
Otevřený spolek pro všechny hráče Magic: The Gathering TCG. Turnaje několika typů, hraní, výměna karet a zkušeností atp. Akce trvá do 21.00.

6.6. (čtvrtek)              18:00              70,- Kč
Energie a principy života přednáška a beseda určená k pochopení souvislostí
proč se nám v životě dějí různé situace.
„Nyní je doba, kdy každý může nejen VĚDĚT, ale může ŽÍT tím, kým doopravdy je
- LÁSKYPLNOU duchovní bytostí s lidskou zkušeností.“ Vhodné pro každého, kdo vnímá v některé situaci či životní oblasti problémy a není si třeba vědom, z čeho pramení, s čím souvisí … Vhodné pro každého, kdo se chce v rámci svého života posouvat a růst. Přednáška je nově vedená formou besedy a odvíjí se vždy od dotazů a přání účastníků. Přijďte se zeptat, přijďte se třeba i podělit o své téma a oblast, kde chcete nalézt souvislosti a pochopení. Společně strávíme čas a povídání na různá témata, vždy zakončená cvičením nebo relaxací. Ráda všem zodpovím otázky, týkající se vaší duchovní i osobní životní cesty a podělím se o vlastní zkušenosti a zážitky, které mi samotné pomohly pochopit…

Přednášející:  Lucie Hovjacká (Ostrava).
 

8.6. (sobota)               15:00              50,- Kč
Bubnování pro všechnybubenický workshop.
Seznámíte se se základy hry na africký buben djembe a vyzkoušíte si i bubnování na tělo (bodypercussion). Jeden z rytmů, který se naučíte, bude na závěr nahrán a každý dostane jednu nahrávku ve formátu MP3. Žádné noty, žádné předchozí zkušenosti, žádný hudební sluch, jen dobrý učitel ;)Bubny své, případně vám budou zapůjčeny za 20,- Kč. Vede Kužel.www.kubuku.cz

8.6. (sobota)               18:00              0,- Kč
Revoluce kulturně kreativníchdokument a debata
Přelomový dokument pojednává o takzvané "nové kultuře", kterou její členové nazývají "probuzená společnost". V době vzniku tohoto dokumentu bylo zaznamenáno přibližně 200 miliónů lidí sdílejících podobné myšlenky. Tito takzvaní "kulturní kreativci" se vyznačují celostním vnímáním světa, což jim umožňuje vnímat jeho energii a kolektivní vědomí, a navazovat kontakty skrze toto společné vědomí a nikoliv přímo. Otevírají se zde témata typu

duchovní růst, komunity, politika zdola, ekodomy a ekofarmy, přírodní medicína, změna životního stylu, vytváření vlastní měny, zelené banky atd.
Film Cultural Creatives vůbec poprvé s vědeckou důkladností mapuje obrysy nově vznikající holistické kultury, která tváří v tvář současnému kolapsu západní civilizace otevírá nové možnosti a přísliby pro vědomou evoluci společnosti a pro formování udržitelné planetární civilizace. Film představuje základní charakteristiky této nové kultury, některé její hlavní
protagonisty (Paul H. Ray, Ervin László - Budapešťský klub, Kenny Ausubel - Bioneers, Peter Merry, Rob Hopkins -Transition Network, Péter Takáts, Susan George ad.), její ideje a koncepty i aktuální projekty (Banka Triodos, Gaiam, Transition Town, Cal-Earth ad).
Jak říká ve filmu zakladatel hnutí Transition Town Rob Hopkins: "Tohle je doba o přebírání iniciativy." Poselství filmu lze také vyjádřit slovy Buckminstera Fullera: "Nesnaž se měnit starý systém. Vytvoř místo toho nový systém, který učiní ten starý nadbytečným."

11.6. (úterý)               18:00              0,- Kč
Magic: The Gatheringklub hráčů MTG TCG.
Otevřený spolek pro všechny hráče Magic: The Gathering TCG. Turnaje několika typů, hraní, výměna karet a zkušeností atp. Akce trvá do 21.00.

18.6. (úterý)               18:00              0,- Kč
Magic: The Gatheringklub hráčů MTG TCG.
Otevřený spolek pro všechny hráče Magic: The Gathering TCG. Turnaje několika typů, hraní, výměna karet a zkušeností atp. Akce trvá do 21.00.

19.6. (středa)              18:00              0,- Kč
Malování v plenéruvýtvarný workshop.
Outdoorové malování bez jakýchkoliv tvůrčích limitů. Erární výtvarné potřeby na místě, náročnější s sebou. Sraz v čajovně, opozdilci podle mapy uložené tamtéž. Vede profesionální amatér Mgr. Pavel Vala, DiS.

25.6. (úterý)               18:00              0,- Kč
Magic: The Gatheringklub hráčů MTG TCG.
Otevřený spolek pro všechny hráče Magic: The Gathering TCG. Turnaje několika typů, hraní, výměna karet a zkušeností atp. Akce trvá do 21.00.

29.6. (sobota)                         16:00              0,- Kč
Čajová Zahrada9. ročník pohodového hudebně čajového festivalu.

16:00 Kubuku
- djembe z Nového Jičína a okolí.
Shluk novojičínských hudebníků s elementem Kuželem.
www.kubuku.cz

16:30 Náhodná srážka
- nová folková formace s vlastní tvorbou.
Příležitostné setkání autorů, hrající nejen folk, pro radost sobě i jiných. Kapela vystupuje ve složení: František Mazura - zpěv, akustická kytara, foukací harmonika, Martin Miki Zábranský - zpěv, akustická 12 strunná kytara, foukací harmonika, Anna Matúšů - zpěv, housle, František Mazura ml. - djembe.

17:00 The Aeronauts
- alternativní blues-rock z Přerova.
Lukáš Jochymek (kytara, klavír, zpěv) a Petr Dohnal (bicí).
bandzone.cz/aeronauts

18:30 Shz Nany
- alternatívny folk
Shz (spontánne hudobné zoskupenie) Nany z Prievidze sa už jedno desaťročie, s minimálnymi personálnymi zmenami, venuje skúšaniu, nahrávaniu, propagovaniu a verejnému interpretovaniu vlastných pesničiek. Kapela má za sebou celkom 4 štúdiové albumy a na ďalšom zanietene pracuje. Zúčastnila sa mnohých festivalov a podujatí po celom Slovensku a vlani aj po prvý krát v ČR na medzinárodnom festivale Porta v Ústí nad Labem.
bandzone.cz/spontannehudobnezoskupenienany

20:00 Mancuso
-  kytarovka z Přerova.
Nezávislá kapela se závislým zpěvákem.
bandzone.cz/mancuso

22:00 Martin Chovanec
- alternativa z Příbora.
Hlas přírody, dech prostoru v písních života.
bandzone.cz/martinchovanec

Po celou dobu festivalu výtvarná dílna se soutěží o 3 nejlepší počiny.

V případě nepříznivého počasí program uvnitř.

 

programy z archívu:

Program na listopad

  

 

Program na říjen

 

Program na září

 

Program na červen

 

Program na květen