Program na květen 2013

15.04.2013 09:30

4.5. (sobota)               06:15              0,- Kč
Čajovýlet na Hadinku – přírodní expedice.
Sraz na vlakovém nádraží 6:15, odjezd 6:28 vlakem přes Suchdol nad Odrou do Budišova nad Budišovkou. Pohodová celodenní procházka přes Čermenský mlýn a Hadinku do Heřmánek (17 km). Oheň, lesní čaj a voda od Mařenky.

4.5. (sobota)               15:00              0,- Kč
Deskové hry – tradiční i moderní hry pro všechny věkové kategorie.
Activity, Bang!, Svět – otázky a odpovědi, Vikingové, Doom, Warcraft, Shogun, Memoir 44, Tide of Iron, Magic: The Gathering TCG a další desítky her.

7.5. (úterý)                 18:00              0,- Kč
Magic: The Gathering – klub hráčů MTG TCG.
Otevřený spolek pro všechny hráče Magic: The Gathering TCG. Turnaje několika typů, hraní, výměna karet a zkušeností atp. Akce trvá do 21.00.

11.5. (sobota)             15:00              50,- Kč
Bubnování pro všechny – bubenický workshop.
Seznámíte se se základy hry na africký buben djembe a vyzkoušíte si i bubnování na tělo (bodypercussion). Jeden z rytmů, který se naučíte, bude na závěr nahrán a každý dostane jednu nahrávku ve formátu MP3. Žádné noty, žádné předchozí zkušenosti, žádný hudební sluch, jen dobrý učitel ;-)! Bubny své, případně vám budou zapůjčeny za 20,- Kč. 

Vede Kužel.
www.kubuku.cz

11.5. (sobota)             18:00              0,- Kč
Nový svět - projekce dokumentu z cyklu Jeden svět.
Stejně jako většině evropských metropolí i estonskému Tallinnu vládnou auta. Když byla v roce 2006 otevřena ve čtvrti Nový Svět další silnice určená výhradně automobilům, došla skupině místních obyvatel trpělivost. Po happeningu, při kterém v respirátorech a plynových maskách bránili slavnostnímu průvodu při otevření této silnice, se cykloaktivista Erko a student architektury Marten společně s přáteli rozhodli založit Společnost Nový Svět. Náplní jejich práce se staly nejrůznější aktivity omezující automobilovou dopravu v jejich čtvrti, například sprejování falešných přechodů pro pěší. Nápady, jak změnit svou čtvrť k lepšímu, udělat z ní příjemné a zdravější místo pro život a zamezit diktátu automobilové dopravy, se rozhodli přednést i starostovi a městským úředníkům. Snímek o aktivitách skupiny mladých Estonců, kteří svými akcemi inspirovali řadu dalších lidí v různých částech země, přibližuje nezastupitelnou roli občanského aktivismu v současné společnosti.

90 min.

14.5. (úterý)               18:00              0,- Kč
Magic: The Gathering – klub hráčů MTG TCG.
Otevřený spolek pro všechny hráče Magic: The Gathering TCG. Turnaje několika typů, hraní, výměna karet a zkušeností atp. Akce trvá do 21.00.

16.5. (čtvrtek)            Čajovna Archa                     18:00              30,- Kč
Než film promluvil... – přednáška s projekcí.
Malý historický exkurs do dějin světové kinematografie od bratří Lumierových a německého expresionismu k Nanookovi, člověku primitivnímu. Přednášející: Mgr. Dan Herman.

18.5. (sobota)             15:00              0,- Kč
Turnaj v karetní hře Bang! – virtuální přestřelka o ceny.
Klání v karetní hře z Divokého Západu podle oficiálních turnajových pravidel (viz bang.cz). V průběhu i po skončení turnaje možnost hrát i jiné moderní a tradiční deskové hry.

18.5. (sobota)             18:00              0,- Kč
Film jako Brno - projekce dokumentu z cyklu Jeden svět.
Prvního května loňského roku se v Brně konal každoroční pochod neonacistů. Jako reakce na něj vznikla iniciativa BRNO Blokuje, neformální seskupení lidí, které spojil dohromady cíl nenásilně trasu pochodu zablokovat. Dokumentarista Vít Klusák a šest jeho studentů a studentek z pražské FAMU natočili různé aspekty onoho dne. Klusák se zaměřil na televizního reportéra, pro kterého „bez konfliktu není reportáž“. Jan Strejcovský portrétoval neonacisty, zatímco Kristýna Bartošová se zaměřila na blokádníky. V příspěvku Romové nechává Robin Kvapil zaznít anonymní ostře xenofobní dopis adresovaný ředitelce Romského muzea. Lukáš Senft se věnoval policistům, Natálie Císařovská se od pochodu posunula a zachytila prvomájové akce politických stran. Ještě dále se vydal Andran Abramjan, který se k prvomájovým událostem vyjádřil pomocí zvířat v ZOO. 63 min.

18.5. (sobota)             20:00              50,- Kč
Romanika – ethno-folkové duo z Trnavy.
Charizmatická speváčka a gitaristka Ika Kraicová je často prirovnávaná k Szidi Tobias, pani Hane Hegerovej, Radúze alebo Ide Kellarovej, ktorá osobne rozvíjala Ikin vokálny prejav. Silný žensky element v textoch a divoké rytmy vyvažuje hlboký a jazzovo kultivovaný zvuk kontrabasu na ktorý hra Ikin životný partner Roman. V našom hudobnom prevedení sa stretávajú šansónové nálady, pouličný kabaret, iskrivé čardáše, world-ethno music a bujaré pesničky so silnými textami od významnej slovenskej poétky Evy Luky. Romanika vydáva albumy v renomovanom vydavateľstve Slnko Records a má na svojom konte 3 štúdiove nahrávky. V súčasnosti pracujeme na novom albume, ktorý bude mať názov Huslistka.

Na našich koncertoch si môžete vypočuť piesne z tohto albumu a zhudobnené Shakespearove sonety.
www.romanika.sk

21.5. (úterý)               18:00              0,- Kč
Magic: The Gathering – klub hráčů MTG TCG.
Otevřený spolek pro všechny hráče Magic: The Gathering TCG. Turnaje několika typů, hraní, výměna karet a zkušeností atp. Akce trvá do 21.00.

28.5. (úterý)               18:00              0,- Kč
Magic: The Gathering – klub hráčů MTG TCG.
Otevřený spolek pro všechny hráče Magic: The Gathering TCG. Turnaje několika typů, hraní, výměna karet a zkušeností atp. Akce trvá do 21.00.

 

programy z archívu:

Program na listopad

  

 

Program na říjen

 

Program na září

 

Program na červen

 

Program na květen