Program na listopad 2013

11.10.2013 10:02

Program čajovny Archa na listopad 2013

Výstava – Petra Šromová.

Výstava této mladé fotografky nás zavede do prostředí běžného života ztvárněného neběžným pohledem skrze neúprosné oko fotoaparátu. Focení bere jako možnost seberealizace a především způsob vyjádření vlastního vidění světa.

 

5.11. (úterý)               18:00              0,- Kč
Magic: The Gatheringklub hráčů MTG TCG

Otevřený spolek pro všechny hráče Magic: The Gathering TCG. Turnaje několika typů, hraní, výměna karet a zkušeností atp. Akce trvá do 21.00.

6.11. (středa)             18:00              70,- Kč
Beseda „ O životě“beseda/workshop.

Povídání si o našich životech, našem vývoji, změnách a pochopení souvislostí aneb „kdo za to může“. Vhodné pro každého, kdo vnímá v některé situaci či životní oblasti problémy a není si třeba vědom, z čeho pramení, s čím souvisí. Vhodné pro každého, kdo chce pochopit souvislosti, kdo se chce v rámci svého života posouvat a růst a kdo chce najít klid duše. Přednáška je nově vedená formou besedy a odvíjí se vždy od dotazů a přání účastníků. Přijďte se zeptat, přijďte se třeba i podělit o své téma a oblast, kde chcete nalézt souvislosti a pochopení. Společně strávíme čas a povídání na různá témata, vždy zakončená cvičením nebo relaxací. Ráda všem zodpovím otázky, týkající vaší duchovní i osobní životní cesty a podělím se o vlastní zkušenosti a zážitky, které mi samotné pomohly pochopit.

Přednášející: Lucie Hovjacká.

www.pomocapodpora.cz

9.11. (sobota)             15:00              0,- Kč
Deskové hry – tradiční i moderní hry pro všechny věkové kategorie.

Activity, Bang!, Svět – otázky a odpovědi, Vikingové, Doom, Warcraft, Shogun, Memoir 44, Tide of Iron, Magic: The Gathering TCG a další desítky her.

9.11. (sobota)             17:00              100,- Kč/80,- Kč studenti a důchodci
Pozitivním myšlením ke zdraví – přednáška/workshop.

Na semináři probereme různé oblasti našeho života a pozastavíme se nad tím jak:

- můžeme žít s radostí

- přeměnit negativní v pozitivní

- respektovat sami sebe, mít sebeúctu a sebevědomí

- jsou nemoci úzce spojeny s naším myšlením

- se otevřít přijímání a cítit vnitřní mír.

Na konci semináře uděláme pár cvičení, která vám ukážou, jak nastartovat váš život tím správným směrem.

Přednášející: Jiří Vítek a Petra Vítková-Martochová.

 

12.11. (úterý)             18:00              0,- Kč
Magic: The Gathering – klub hráčů MTG TCG.

Otevřený spolek pro všechny hráče Magic: The Gathering TCG. Turnaje několika typů, hraní, výměna karet a zkušeností atp. Akce trvá do 21.00.

13.11. (středa)           18:00              50,- Kč
Kambodža – ztracený klenot Asie – cestopisná projekce.

Při našem povídání se vydáme na sever na několikadenní trek do džungle mezi minoritní horská etnika, budeme putovat podél majestátného Mekongu, na největším jezeře jihovýchodní Asie Tonlé Sap shlédneme život plovoucího města Kompong Luang, na jihu země ochutnáme skvělé ovoce, koření, mořské plody, tamní pláže i ojedinělé horské klima Sloních hor. Neopomeneme se několik dní protloukat džunglí zarostlým chrámovým komplexem Angkor a navštívíme také tance překrásných tanečnic Apsara i královský palác v Phnom Penhu. Potkáme i samotného krále, jenž plynně hovoří česky.

 V pásmu prezentací a krátkých videosnímků uvidíte:

1. Phnom Penh - Sídlo králů

2. Po Mekongu - Kompong Cham, Kratie

3. Banlung - Kde končí svět?

4. Ratanakiri I - K horským Khmérům

5. Ratanakiri II - V NP Virachai

6. Siem Reap - Ve stínu chrámů

7. Angkor - Pokladnice říše Khmérů

8. Tonlé Sap - Fenomén plovoucího světa

9. Kampot - Perly úrodného jihu

Videosnímky bude střídat povídání nad fotkami. Závěrečná diskuse + vše na co se nedostalo

Přednáší Bazi z Kudrny.

 

14.11. (čtvrtek)          18:00              70,- Kč
Workshop psychoher – psychologický workshop.

Jestliže vás zajímá sebezpoznání pomocí atraktivních a zábavných psychoher, které můžete po absolvování vyzkoušet i se svými blízkými, je tento workshop určen přímo vám! Během cca 2 - 3 hodin se seznámíte hned s několika zajímavými psychohrami, jež jsou zaměřeny na sebepoznání, emoce, vztahy. Workshop je vhodný pro laiky i studenty psychologie.

 

16.11. (sobota)           20:00              70,- Kč
Vladivojna La Chia – acoustic-pop z Prahy.

Vladivojna La Chia je česká zpěvačka, skladatelka, textařka a výtvarnice. Mimo vlastní sólovou tvorbu se věnuje filmové a divadelní hudbě. Na svém kontě má dohromady 7 alb. První sólové album Tajemství Lotopu se stalo top albem měsíce v kultovním berlínském obchodě s hudbou Dussman a získalo 2 alternativní ceny Tais Awards. Druhé album Bohémy vyšlo i s její knížkou fantaskních příběhů s názvem Vladibajky a zatím poslední sólové album Šraf vyšlo letos v létě. Spolupracovala například s Varhanem Orchestrovičem Bauerem, Amitem Chatterjeem, Lenkou Dusilovou, Lacem Deczim, Blue Effectem a dalšími. Jako předskokan vystupovala na koncertech Marilyn Mansona, Richarda Mullera, Scorpions, Waltari aj.

www.vladivojna.com

 

19.11. (úterý)             18:00              0,- Kč
Magic: The Gathering – klub hráčů MTG TCG.

Otevřený spolek pro všechny hráče Magic: The Gathering TCG. Turnaje několika typů, hraní, výměna karet a zkušeností atp. Akce trvá do 21.00.

 

20.11. (středa)           18:00              30,- Kč
Než se film naučil mluvit – přednáška s projekcí.

Exkurs do počátků světové kinematografie, tvůrci Lumierové, první režisér Melies, první komik Linder. Film a jeho /ne/šťastní průkopníci.

Přednášející: historik Mgr. Daniel Herman.

 

23.11. (sobota)           15:00              0,- Kč
Deskové hry – tradiční i moderní hry pro všechny věkové kategorie.

Activity, Bang!, Svět – otázky a odpovědi, Vikingové, Doom, Warcraft, Shogun, Memoir 44, Tide of Iron, Magic: The Gathering TCG a další desítky her.

 

23.11. (sobota)           20:00              50,- Kč
Šansonika a René Souček – folkový dvojkoncert.

Hrajeme a zpíváme rádi – ostatně asi jako všichni muzikanti. S hudebními styly si hlavu příliš nelámeme. Naše písničky by se daly zařadit nejspíše jako folk s občasnými výlety do okolních žánrů, takže se někdy zatouláme třeba v šanson, jazz, blues, rock, world music a někdy i kousek dál. Nutno dodat, že se touláme rádi.

https://bandzone.cz/sansonika

Písničkář z Frýdku-Místku hrající vlastní tvorbu jak na kytaru, tak poslední dobou na ukulele, které mu velmi učarovalo. Jeho texty jsou jakoby ze života s prvky autobiografičnosti. Na kolik, autor nechce vyzradit. Jejich pointa baví ve veselé poloze publikum, ale dokáže i výrazně zasáhnout srdeční oblast v pomalých a dumavých písních!!

https://bandzone.cz/renesoucek

 

24.11. (neděle)           8:00                0,- Kč
Čajovýlet do opevnění v Milostovicích u Opavy – přírodněkulturní expedice.

Sraz 8:00 na vlakovém nádraží, odjezd 8:10 vlakem do Opavy. Prohlídka města, MHD ke Stříbrnému jezírku, pěšky cca 8 km po zelené značce kolem řopíků k muzeu v pěchotním srubu U trigonometru a poté veřejnou dopravou zpět; 17.30 v Novém Jičíně.

 

26.11. (úterý)             18:00              0,- Kč
Magic: The Gathering – klub hráčů MTG TCG.

Otevřený spolek pro všechny hráče Magic: The Gathering TCG. Turnaje několika typů, hraní, výměna karet a zkušeností atp. Akce trvá do 21.00.

 

30.11. (sobota)           18:00              0,- Kč
Punkový syndrom – projekce dokumentu z cyklu Jeden svět.

Perrti, Toni, Kari a Sami z finské hudební skupiny Perrti Kurrikka‘s Name Day trpí, jak sami s úsměvem říkají, „punkovým syndromem“. Jejich kapela naplňuje s vtipem sobě vlastním upřímný punkový étos – dělat hudbu na vlastní pěst přes různá omezení a překážky. Snímek mapuje vzestup kapely od společných zkoušek a řady koncertů po nahrávání vysněného EP. Muzikanti také vyrážejí na hlasitou jízdu po klubech a festivalech, kde přes osobní šarvátky a různá životní zklamání nacházejí vytoužené pochopení u lidí z různých subkultur. Skrze svou hudbu čtyři kamarádi boří předsudky a hranice „normality“ – členové kapely jsou totiž mentálně hendikepovaní. Jejich texty se přitom věnují celospolečenským problémům i každodenním zážitkům: jak strašně nanic je chodit na pedikúru nebo žít v chráněném bydlení. Silná filmová výpověď o peripetiích čtyř muzikantů, kteří se rozhodli jít proti proudu vlastním životním stylem, získala cenu diváků na loňském ročníku festivalu v Tampere.

85 min.

 

 

programy z archívu:

Program na listopad

  

 

Program na říjen

 

Program na září

 

Program na červen

 

Program na květen